imolahírlap 

Gyöngyös nyerte a XXVII. Imola–Hírlap-kupát

Magabiztos és tetszetős játékának köszönhetően a Gyöngyösi Ak csapata nyerte a XXVII. Imola–Hírlap-kupát. Oravecz Nándorék a döntőben az Egerszalókot verték 4-2 arányban. A bronzérmet a Felsőtárkány vihette haza, miután a kisdöntőben magabiztosan verték meg az Egri FC gárdáját.
 
 

Gyöngyös nyerte a XXVII. Imola–Hírlap-kupát

Magabiztos és tetszetős játékának köszönhetően a Gyöngyösi Ak csapata nyerte a XXVII. Imola–Hírlap-kupát. Oravecz Nándorék a döntőben az Egerszalókot verték 4-2 arányban. A bronzérmet a Felsőtárkány vihette haza, miután a kisdöntőben magabiztosan verték meg az Egri FC gárdáját.
 
 
 
 
 

Gyöngyös nyerte a XXVII. Imola–Hírlap-kupát

Magabiztos és tetszetős játékának köszönhetően a Gyöngyösi Ak csapata nyerte a XXVII. Imola–Hírlap-kupát. Oravecz Nándorék a döntőben az Egerszalókot verték 4-2 arányban. A bronzérmet a Felsőtárkány vihette haza, miután a kisdöntőben magabiztosan verték meg az Egri FC gárdáját.

Elkezdődtek az "A" csoport küzdelmei.

Csapatok:

Markaz

Verpelét

Felsőtárkány

Gyöngyösi AK

Mérkőzések:

Markaz-Verpelét 3-4

G: Kiss István 2, Szekrényes Ákos ill. Besenyei Zsolt,Szász Viktor,Szamosi Szabolcs, Bánka Balázs

Jól kezdte a mérkőzést a verpeléti együttes. A megyei bajnokságot vezető Markaz nem tudott mit kezdeni Szabó Andris csapatának védelmével. A szervezett játéknak meg is lett az eredménye, Szamosi Szabolcs szerzett vezetést a Verpelétnek. A gólt követően megélénkült a mérkőzés. Mindkét oldalon voltak helyzetek, de a Verpelétet két esetben is a kapufa, míg a Markazt, kapusa Horváth Péter mentette meg. A félidő utolsó percében csak sikerült az egyenlítés Szerdahelyi Gábor csapatának. Kiss István gólja azt jelentette döntetlennel vonulhattak pihenőre a felek. A második félidő elején a Markaz lépett fel támadólag, aminek meg is lett az eredménye. Szekrényes Ákos bombájával fordított a megyei listavezető. Igaz nem sokáig örülhettek, hiszen Besenyei Zsolt egyenlített. A fordítás is sikerült a Verpelétnek Szász Viktor góljával. Ezután felgyorsultak az események. Bánka góljára Kiss István válaszolt, de ezzel el is lőtte a puskaporát mindkét csapat.

Felsőtárkány-Gyöngyösi AK 1-3

G:Kálmán József ill.Felföldi Márk, Oravecz Botond, Nagy László

Kevés gól az első félidőben, ennek ellenére nagyon izgalmas a találkozó. A Felsőtárkány és a Gyöngyös előtt is akadtak lehetőségek, viszont gól csak egy született. Oravecz találatával így egygólos gyöngyösi előny a félidőben.A második játékrészben, többnyire Fekete Viktorék sora játszott a Tárkányban, ami játékban meg is mutatkozott. Berkesék támadtak, rengeteg helyzetet alakítottak ki, a gólt mégis a Gyöngyös szerezte, Nagy László révén. Feketéék vészkapussal is próbálkoztak, de az idő nem volt elég ahhoz hogy egyenlítsenek. A szervezetten és jól játszó Gyöngyösiek megérdemelten nyertek.

Markaz-Felsőtárkány 2-6

G:Kiss István, Bakondy Csaba ill. Balogh Dénes 2, Besenyei Ferenc 2, Vígh Ferenc, Kálmán József

A Felsőtárkány össze kapta magát a második meccsre. A mérkőzés elején még a Markaz szerezte meg a vezetést, de Balogh Dénesék megrázták magukat és fordítottak. Magabiztos előnnyel fordulhatott pihenőre a Tárkány. A második játékrészben még egy lapáttal rátett a tárkányi csapat és végül magabiztos győzelmet arattak Vígh Ferencék.

Verpelét-Gyöngyös 4-5

G:Hajdú Zsolt, Urbán Péter, Kovácsik Tamás, Szamosi Szabolcs ill. Bánka Balázs öngól, Gergely Péter, Oravecz Botond, Vidra Róbert, Kovács Ádám

A küzdelmes első félidő nem hozott sok helyzetet. Érződött a tét a mérkőzésen. A mérkőzés első gólját Hajdú Zsolt szerezte, majd Bánka Balázs öngóljával egyenlített a Gyöngyös. Így döntetlennel vonulhattak pihenőre a felek. A második játékrészben beindultak a csapatok. A Verpelét kétgólos előnyre tett szert, amit a Gyöngyös kiegyenlített, de a Verpelét újítani tudott és Szamosi sarkazós góljával megszerezte a vezetést, igaz Zsuzsiék nem sokáig örülhettek, hiszen Vidra Róbert hatalmas góllal egyenlített, majd Kovács Ádám a győztes gólt is megszerezte.

Gyöngyös-Markaz 6-1

G: Oravecz Botond 2, Boros János 2, Szilágyi Norbert, Nádudvari Alex, ill. Szekrényes Ákos

A Gyöngyös megnyerte harmadik meccsét is, míg a Markaziak harmadszor szenvedtek vereséget a csoportban. Ezzel eldől a Markaz nem folytatja délután, a Gyöngyös pedig döntőt játszhat. Délután az is eldől kivel mérkőznek Oravecz Botondék.

Felsőtárkány-Verpelét 5-3

G:Kálmán József,Kaszás Norbert, Besenyei Ferenc, Berkes László ill. Puskár Gergő, Horváth Péter, Kovács Bálint

Igazi ki-ki mérkőzést láthatott a szépszámú közönség. Az összecsapáson dőlt el ki szerzi meg a csoport második helyét, ezzel pedig játszhat az esti kisdöntőben. Már a mérkőzés elején irányította a játékot a Tárkány ami gólokban is megmutatkozott. A Verpeléten a fáradtság jeleit lehetett látni, ami rányomta a bélyegét a mérkőzésükre. Puskár Gergőék végig küzdötték a mérkőzést, ennek ellenére a nagyobb rutin győzött. Besenyeiék a győzelemnek köszönhetően a bronzért játszhatnak, a Verpelétet pedig minden dicséret megilleti.

Bemutató mérkőzés:

Besenyőtelek U16-Poroszló U16 7-2

Az Egri FC NB1-s csapata ma 1-0 arányú vereséget szenvedett edzőmérkőzésen a Szolnok gárdájától.

Kezdődnek a B csoport küzdelmei.

Csapatok:

Egri FC

Hatvan FC

Pétervására

Egerszalók

Pétervására-Egerszalók 3-6

G: Kovács Krisztián, Földi Péter, Berki Ádám ill. Érsek Martin 3, Bársony Dániel, Vona Árpád, Kelemen György

Kiváló játékot hozott a B csoport első mérkőzése. Az előzetesen esélyesebbnek tartott szalóki gárda, rögtön kezébe vette az irányítást, és hamar háromgólos előnyre tettek szert. Érsek Martinék ezután is kiválóan futballoztak, mégis a Pétervására szerzett gólt. Egy szemfüles labdaszerzést követően Kovács Krisztián volt eredményes. Az Egerszalók végül kétgólos előnnyel vonulhatott pihenőre. A második játékrészben sem állt le a szalóki henger. Vona Árpádék esélyt sem adtam a Péterkének.

Egri FC-FC Hatvan 8-7

G:Albert Ádám 2, Dusan Pavlov 2,Piller József, Horváth Zoltán, Simeon Hrisztov, Kiskartali Martin ill. Tóth Péter 3, Székesi Ádám 2, Kóczián Dávid, Mundi Zoltán

Vegyes csapattal vágott neki az Egri Fc a mérkőzésnek. Vojtekovszki Csaba által irányított gárda jól kezdte a mérkőzést. Piller József góljával megszerezték a házigazdák a vezetést. A hatvani gárda természetesen nem adta fel és gyorsan egyenlítettek Kóczián Dávidék. A forgatókönyv ezután sem változott. Vezetett az Eger majd egyenlített a Hatvan. Egészen az utolsó percig nem változott az eredmény, de jött Székesi, akinek a második góljával először vezetett a Hatvan. A második játékrészben megrázta magát az egri alakulat, igaz ehhez kellett Kóczián kiállítása is. Albert Ádámék végül egy gól gazdag mérkőzésen nyertek 8-7 arányban.

Egy kis technikai hiba miatt a csoport további eredményei:

Egri FC - Pétervására 4-1

G:Horváth Zoltán 2, Dusan Pavlov, Jiri Kabele ill. Csóka Róbert

Egerszalók - Hatvan 4-1

G:Vámosi R., Érsek Martin, Csontos Mihály, Ficzere Péter ill. Tóth P.

Pétervására - FC Hatvan 2-9

G:Csóka Róbert, Hegedűs Richárd ill. Székesi Á. 2, Kóczián D. 2, Szabó R. 2, Illés B., Surányi G., Franyó R.

Csoportdöntő:

Egerszalók - Egri FC 6-3

G: Érsek M. 4, Ficzere p., Kaló á. ill. Dusan Pavlov, Albert Ádám, Horváth Zoltán.

Ezen a mérkőzésen eldőlt, hogy az Eger a bronzért, a Szalók pedig a bajnoki címért játszhat.

3.helyért: Felsőtárkány - Egri FC 12-7

G: Fekete Viktor 2, Vágó Zoltán 2, Busai Barna 2 , Balogh Dénes 2, Kaszás Norbert, Kálmán József, Vigh Ferenc, , Dorogi Szabolcs, ill. Horváth Zoltán 4, Dusan Pavlov 2, Kasza Dániel,

A bronzmérkőzést hamar el akarta dönteni az egri csapat. Horváth Zoltán már két perc elteltével mesterhármas szerzett, amivel magabiztos előnyre tett szert a házigazda gárda. A kezdeti sokk után valamelyest magához tért a Felsőtárkány. Ez nem csak helyzetekben hanem gólokban is megmutatkozott. Fekete Viktor, Kaszás Norbert és Kálmán József találataival egyenlítettek a sárkányok. Ekkor még csak 9 perc telt el a mérkőzésből. A továbbiakban is gyűrték rendesen egymást a felek. Az egriek az egyenlítést követően tudtak újítani és Kasza Dániel góljával ismét megszerezték a vezetést. A maradék játékidőben nem született több találat, így egygólos vezetéssel vonulhatott az egri csapat pihenőre. A második félidőt jobban kezdte a Tárkány. Vigh Ferenc találatával egyenlítettek, majd Balogh Dénes találatával először a mérkőzésen a vezetést is megszerezték. Ezután kicsit megrogyott az Eger, amit a Tárkány kihasznált. Dorogi Szabolcs találatával már kétgólos volt Feketéék előnye. Mi több egy két perces emberelőnyt kihasználva a mérkőzést is eldöntötték. A félidő derekán már 9-5-öt mutatott az eredményjelző. Ezután már nem voltak "védelmek" a pályán. A csapatok meg sem álltak 19. A végeredmény Tárkány -Eger 12-7. Ezzel a Felsőtárkány szerezte meg a harmadik helyet az Imola-Hírlap kupán.

Döntő: Egerszalók - Gyöngyös: 2-4

G: Vona Árpád 2 ill. Boros J., Oravecz Botond, Gergely Péter, Ludányi Nándor

Úgy indult a döntő, ahogy az egy ilyen fontos mérkőzésen lenni szokott. A csapatok nem vállaltak nagy kockázatot, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. Aztán felpörögtek az események. A paprikás hangulatú első félidőben mindkét együttes egy-egy gólt szerzett, így döntetlennel zárták a felek az első játékrészt. A második félidőben két perces előnybe kerültek a Szalókiak, ennek ellenére a Gyöngyös szerzett vezetést Oravecz góljával. A második játékrész már sokkal jobb volt mint az első. Mindkét csapat a támadásokat erőltette, aminek meg is lett az eredménye. Rengeteg helyzet és még négy gól. Amiből a Gyöngyös jött ki jobban. Gergely Péterék 4-2 arányban nyerték a döntőt, és ezzel hazavihetik az Imola-Hírlap-kupa megnyeréséért járó trófeát. Az egész nap mutatott játékuk alapján teljesen megérdemelten.

Különdíjak:

Gólkirály: Érsek Martin 8 góllal (Egerszalók)

Legjobb mezőnyjátékosa: Oravecz Botond (Gyöngyös)

Legjobb kapus: Molnár Róbert (Egerszalók)

Legjobb egri játékos: Horváth Zoltán

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.